jeudi 31 janvier 2008

Kerkükte Türkmenler silahlanma peşinde

31-01-2008

KERKÜK - Irak’ın Kerkük kentinde yaşayan Türkmenler, silahlanmak için harekete geçti. Kürt basınında yer alan haberlere göre Türkmenler, güvenlik alanındaki boşluğu doldurmak ve saldırılardan korunmak için yerel halkın silahlandırılmasını talep ediyor.

Türkmenler, Irak’ın Sünni bölgelerinde ABD’nin desteklediği silahlı milis gruplarına benzer oluşumu özellikle kerkük ve Tuzhurmatu ile çevresinde oluşturulması için çalışıyor.

Türkmenlerin bu isteğine karşı çıkan Kerkük polisi ise, güvenliği sağlayacak güçleri olduğunu savunuyor. ABD ordusu, geçen aylarda Kuzey Irak’ta El Kaide ile savaşmaları için Arap aşiretlerinden 7 bin kişiyi silahlandırmıştı.

Türkmenler"in hayatı yıllardır tehlikede.

Ama şimdi daha çok tehlikede.Kürtlere karşı silahlanmaları gerekiyor.
Yoksa hepsi yok olacak.

Hiç değilse kendilerini korurlar.Menderes dönemindeki Türkmen kıyımını unutamıyoruz.Gene o boyutlarda olmaması için,Türkmen kardeşlerimizin de iyi silahlanmaları gerekiyor..

*****

Turkmens need weapons to defend themselves!!!


A police source said that a police patrol found two heads of men near one of the factories in the city of Tuz south of Kerkuk today morning. The source said that the two heads belonged to two Turkmen men called Sabah Fadel and Mohannad Jum’a who were kidnapped a week ago.

Aucun commentaire: