mercredi 18 juin 2008

Irak – Türkiye sınırı iki Kürt partisinin istihbarat dairesimi oldu acaba ?



Irak dışına yolculuk yapan Türkmen'ler tüm sınır kapılarını denemek istiyorlar, (İbrahim Halil) sınır kapısı dışında , çünkü bu kapı özellikle Türkmen gençleri için bir soruşturma kapısına dönüştü . Kürt idaresi tarafından sorulan can sıkıcı sorulardan bazıda , Türkiye'ye yolculuk nedenleri , Türkiye'de kimler tarafından karşılanacakları ve vize alma yolları .

Bu kışkırtmalar küçümseltmek haline vardı , valizler , elbiseler ahlaksız bir şekilde aranıyor , cep telefonlarındaki adlar, fotoğraflar, şarkılar inceleniyor, eğer Irak Türkmen Cephesiyle ilgili bir sembol veya bir bayrak bulurlarsa aramayı bir soruşturma haline dönüştürürler . bu can sıkıcı soruşturmaların bir örneğinden bahsedelim . 40 gün önce bir Türkmen genci öğrenci birliğinde çalıştığı için önce tutuklandı ve eşyasına alıkoyuldu sonrada bir hafta boyunca kendisine baskı ve soruşturma yapılarak kendisinden zorla itiraflar alınmaya çalışıldı, Türk İstihbaratında çalışıyor bahanesiyle .

Uygarlığa yönelen hangi alemde sınır kapıları istihbari daireler haline çevrilmiş ? Bu durum ne zamana kadar devam edecek ? Merkezi Hükümet tarafından yeni bir adım atma zamanı gelmiştir , bu adımda Türkiye'yle Telafer arasında yapılacak bir kapıdır , bu kapı Kürt Partilerinin istihbaratından uzak olacaktır.

Irak Türkmen Cephesi
Enformasyon Dairesi
16. 06. 2008

Aucun commentaire: