jeudi 12 mai 2011

Türkmen Cephesi Başkanı’nın evine roket düştü – Attack on the home of the President of Iraqi Turkmen Front


May 12, 2011 at 3:58 pm



Türkmen Cephesi Başkanı’nın evine roket düştü



12 Mayıs 2011 Perşembe – 14:40



The Home of IRAQI TURKMEN FRONT President Erşed Salihi in Kerkuk was attacked this morning



http://www.turkiyegazetesi.com/haberdetay.aspx?NewsID=777448



Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşed Salihi’ye yakın bir kaynak, bu sabah bir roketin Salihi’nin Kerkük’ün Bağdat yolu üzerindeki El Mahlac bölgesindeki evine düştüğünü, evin içindeki Salihi ve ailesinin saldırıdan yara almadan kurtulduğunu belirtti.



BAĞDAT – AA – Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşed Salihi’nin Kerkük’teki evine bu sabah roket düştüğü bildirildi.

Salihi’ye yakın bir kaynak, bu sabah yerel saatle 05:30′da bir roketin Salihi’nin Kerkük’ün Bağdat yolu üzerindeki El Mahlac bölgesindeki evine düştüğünü, evin içinde bulunan Salihi ve ailesinin saldırıdan yara almadan kurtulduğunu belirtti. Kaynak, evde büyük çapta maddi hasar meydana geldiğini ve saldırının büyük bir ihtimalle Irak Türkmen Cephesi’nin yeni Başkanı Erşed Salihi’yi hedef almış olabileceğini dile getirdi.

Bu arada, Irak güvenlik güçlerinin Erşad Salihi’nin evinin etrafını kordon altına aldığını ve olay yerine kimseyi sokmadığı dile getirildi. Güvenlik güçlerinin roketin fırlatıldığı yeri araştırmaya başladığı bildirildi.

Irak Milli Meclisi’nde Irakiye listesinden milletvekili olan Erşed Salihi, Irak Türkmen Cephesi’nin eski Başkanı Sadettin Ergeç’in istifası üzerine geçen hafta Türkmen Cephesi Başkanlığı’na geçici olarak başkan seçilmişti.

Aucun commentaire: