vendredi 10 juillet 2009

Dün meydana gelen bombalı saldırı nedeniyle ITC bir kınama mesajı yayınladı



Dün Telafer'de yapılan intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 50 masum insan şehit ve çoğunluğu çocuk ve kadından oluşan, yüzden fazla kişi yaralanmıştır. Bundan önceki terör oyunları, Karakoyunlu ve Musul'a bağlı Bavice bölgesinde oynanmış, orada da birçok şehit ve yaralı verilmiştir. Türkmen mevcudiyetini hedef alan ve aratarak devem eden terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz.

Irak Türkmen Cephesi olarak Irak'taki tüm masum sivilleri hedef alan terör saldırılarının açığa çıkarılması için Tüm yetkili mercilerin bir araya gelip çalışmalarını istiyoruz.

Özellikle Tazehurmatu'daki menfur saldırı üzerinden 3 hafta geçmesine rağmen, saldırıyla ilgili herhangibi bir somut sonuç alınamamıştır. Aynı zamanda Irak'taki yetkili mercilerden, güvenlik boşluğundan kaynaklanan, genel olarak Iraklı sivilleri, özel olarak Türkmen sivilleri hedef alan terör saldırılarının nedenleri ve faillerinin tespit edilmesini istiyoruz.

Irak Türkmen Cephesi olarak şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar , yakınlarına ve milletimize Allah'tan sabır dileriz.

Irak Türkmen Cephesi Başkanlığı
Kerkük - Irak

Aucun commentaire: