jeudi 12 novembre 2009

ITC Genel Başkanı: Seçim yasasındaki 6.maddede Kerkük’ün özel olarak adı geçmesi Türkmen milleti için tek başına bir kazançtır!


Özdemir HÜRMÜZLÜ kerkük
Uzun bir maratondan sonra, Irak parlamentosu tarafından oynan seçim yasasındaki Türkmenleri ilgilendiren Kerkük sorununu kapsayan maddeler masaya yatırıldı.Bugün sabah saatlerinde Irak Türkmen Cephesi(ITC) Kerkük’teki genel merkezinde bulunan Şehit Necdet Koçak salonundan bir toplantı düzenledi.
Toplantıda bir konuşma yapa Türkmen milletvekili ve ITC Genel Başkanı Dr. Sadettin Ergeç, Bazı grupların kırımızı çizgisi olan Kerkük ve bazılarının her ne olursa olsun biz Kerkük’ü alacağız demesine rağmen yasa deki Kerkük’ün özel bir statüye kavuşmasıyla en büyük yenilgiye uğradılar, dediKonuşmasına devam eden Ergeç şöyle konuştu: "Siyaset’te yeni baş gösteren “Uzlaşı Demokrasi ” değimi altında üst düzey seviyede milletler olarak kısa bir süre içinde kazançlar elde etmek zordur.
Ama yasanın 6.maddesinde Kerkük’ün özel olarak adı geçmesi Türkmen milleti için tek başına bir kazançtır"sözlerine ekledi.
Konuşmasına devam Ergeç: Genel seçimlere az kaldı. İyi sonuçlar elde edebilmemiz hususunda seçim atmosferine şimdiden yüksek tutmamız gerekir dedi.
Ayıca, Irak Türkmen Meclisi Başkanı, ITC Kerkük İl başkanı Erşat Salihi ve birtakım Türkmen siyasetçi, bilim adamları ve hukukçular toplantıya katıldılar.

Aucun commentaire: