lundi 31 mai 2010

Irak Türkmen Milletvekili Fevzi Ekrem Terzioğlu, Irak Parlamentosundan İsrail’i Şiddetle Kınadı.

Irak Parlamentosu Sadır Grubu Irak Türkmen Milletvekili Fevzi Ekrem Terzioğlu, Gazze’ye yardım götüren Türk Özgürlük Marmara gemisine saldıran İsrail’i Şiddetle Kınadı.

Kınama Metni“İsrail rejimi Müslüman Gazze halkına yaptığı cinayetlerle yetinmiyor.

Bugün daha acımasızcasını Türk Halkına da yapmış oldu. İşte Türkiye Cumhuriyeti Müslüman Filistin Halkına İnsani yardım amacıyla 33 ülke vatandaşını taşıyan Marmara Özgürlük Gemisi, İsrail tarafından İnsan dışı, küstahça saldırıya uğradı. Bu saldırı neticesinden onlarca insanımızın şehit edilmesini protesto ediyoruz.

Buradan Irak’ın Başkenti Bağdat’tan Irak Parlamentosundan bütün dünya kamuoyuna, BM’ye, Avrupa İnsan Hakları Örgütüne, Avrupa Birliği Topluluğuna, İslam Konferansı Örgütüne, Arap Ülkeleri Dışişleri Bakanlıklarına, Arap Birliği’ne, bu türlü cinayetlere karşı, seyirci ve elleri bağlı kalmamalarını, olağanüstü toplantı yapmalarına bir çağrı’da bulunmak istiyoruz.

Bölgede barışın sağlanmasına engel olan başta İsrail varlığı olmak üzere tüm yetkilileri şiddetle kınar, bizler Irak Türkleri de bu acı olayda da Türkiye’nin yanında olduğumuzu bildirmek isteriz.

Kahrolsun İsrail Rejimi.”


Fevzi Ekrem Terzioğlu

Irak Parlamentosu
Sadır Grubu Türkmen Milletvekili Pazartesi,
31 Mayıs 2010
Bağdat/ Irak

Aucun commentaire: