lundi 24 novembre 2008

DIŞ TÜRKMENLER BİRLİĞİ (DTB)

DIŞ TÜRKMENLER BİRLİĞİ (DTB)
(Avrupa, K. Amerika, Türkiye, Avustralya)


Konu:
DTB, Başbakan Malikinin Destek (Isnad) Meclislerini kurması ve Anayasa değişikliği istemini desteklemektedir.


Irak dışındaki Türkmen dernekleri, hareketleri ve komiteleri adına, Dış Türkmenler Birliği (DTB), Iraktaki milli birliği güçlendirecek, kanunsuzluk ve kaos ortamına son verecek olan Destek (Isnad) Meclislerinin kurulması ve merkezi hükümetin yetkilerini genişletecek olan anayasa düzeltme istemini candan desteklemektedir.

Irakın orta ve güney bölgelerinde hızla yayılan bu uygulama, halkın desteğini geniş ölçüde almıştır. Böyle bir yaklaşım şüphesiz ki terroristlerin ve ayrılıkçılardan çok zarar gören Türkmenlerin lehinedir.
Türkmen halkımızı ve siyasi partilerimizi bu konuda açıkca tavır koymalarını ve bu uygulamanın Türkmenelinde ve Kuzey Irakın diğer bölgelerinde uygulanması için desteklemelerini bekliyoruz.

Irakta diktatörlük yıkıldığından beri, kanunsuz ve yetkisiz kişiler ve guruplar ülkeyi soymuş, parçalamış ve yıkıma doğru sürüklemiştir. Bu guruplar Başbakan Malikinin bu insiyatifine hemen karşı çıkmışlar ve tehditler savurarak engellemeye çalışıyorlar.

Başbakanın bu tehditlere ve engellemelere aldırış etmemesi ve doğru yolunda devam etmesini istiyor, Irak dışında ve dünyaya yayılan Türkmenler olarak ona her türlü desteği vermeğe hazır olduğumuzu bildiririz.

Dış Türkmenler Birliği
Yönetim Kurulu

Aucun commentaire: