mercredi 31 décembre 2008

İsrail vahşetini Brüksel'de onbinler lanetledi







YENI BELTÜRK



10 bin kişi İsrail vahşetini lanetlemek için tek yumruk oldu. İsrail´in geçtiğimiz günlerde başlattığı ve yüzlerce sivil masum halkın ölümüne yol açan ve hala süren saldırıları dünyanın heryerinde olduğu gibi Belçika´nın başkenti Brüksel´de de lanetlendi. 10 bini aşkın insan ellerinde İsrail´i ve ABD´yi kınayan pankartlarla başkent Brüksel sokaklarında İsrail´i ve ABD´yi terörist devlet ilan ettiler.
Belçika´da faaliyette bulunan çeşitli Yahudi derneklerinin yanısıra çok sayıda Belçikalının da destek verdiği protesto yürüyüşünde polisin geniş güvenlik önlemleri dikkat çekerken herhangi önemli bir olayın çıkmaması sevindirdi. Protesto ürüyüşünde diğer dikkat çeken bir husus ise özellikle Arap dünyası liderlerine duyulan tepki idi. Suudi liderlere ve Mısır liderine tepkilerini sözlü olarak ve pankartlarla bildiren göstericiler ´Katil İsrail´, ´Siyonist terör´, ´İsrail defol´ sloganları ile yürüyüşlerini sürdürdüler.

ABD bayrağının yanısıra Yahudilerin yıldızının bulunduğu bir bez parçasını da yakan kalabalık yanan bez parçalarını da çiğneyerek tepkilerini gösterdiler.
AYAKKABILAR BURADA DA BAŞROLDE
Iraklı gazetecinin başkan Bush´a attığı ayakkabı etkisini başkent Brüksel´de ki gösteride de belli etti. ABD bayrağı ve İsrail yıldızı yakılmadan önce gençler ayakkabıları ile bayraklara vurarak tepkilerini gösterdiler.

Aucun commentaire: