mercredi 23 décembre 2009

Kerkük polisine suikast

http://www.kerkuk.net/haberler/haber.aspx?dil=1055&metin=2009122320

23 Aralık 2009, Çarşamba.


Son zamanlarda patlamaların azaldığı ancak suikastların arttığı Kerkük'te bugün bir polis memuru öldürüldü.
Kimliği belirsiz yasa dışı silahlı kişiler bugün polis memuru Mustafa Muhammet Emin Allahverdi'yi açtıkları ateş sonucu öldürdü.

Olaya tepki gösteren Türkmen siyasi yetkililer Türkmenleri savunacak yasal bir silahlı gücün korunmasını istedi.

Kerkük'te acil müdahale polis memuru Mustafa Muhammet Emin Allahverdi bugün öğlene doğru evinin önünde kimliği belirsiz yasa dışı silahlı kişilerce öldürüldü. Kerkük'ün Bağdat yolu bölgesindeki evinden ayrılır ayrılmaz kimliği belirsiz yasa dışı silahlı kişilerin hedefi olan polis memuru Allahverdi olay yerinde hayatını kaybetti.

Görgü tanıkları,kimliği belirsiz yasa dışı silahlı kişilerin kullandıkları aracın markasını tespit edemediklerini ancak renginin gri olduğunu belirtti. Olaydan hemen sonra olayın gerçekleştirildiği bölge polis güçleri tarafından abluka altına alınarak geniş kapsamlı inceleme başlatıldı.

Hayatını kaybeden polis memurunun cenaze törenine çok sayıda Türkmen yetkili katıldı.Kerkük ilçe meclisi başkanı Münir Kafili ve çok sayıda polis yetkilisi şehit Allahverdi'nin defin merasimine katıldı. Yapılan saldırıya ilişkin Irak Türkmen Cephesi Yürtüme kurulu üyesi Erşet Salihi yaptığı bir açıklamada Türkmen güvenlik güçlerinin özellikle hedef alınması Türkmen insanın kafasında soru işaretleri bıraktığını söyledi.

Kerkük'teki son siyasi ve özellikle güvenlik açısından gelişmelere değinen Salihi,Kerkük'teki askeri hava üssü ve şehrin il girişlerine Polis güçlerinin yanında peşmerge gücünün yerleştirilmesi planın doğru bulmadığnı ve bunun şehirdeki güvenlik krizini daha da sıkıntıya sokacağını ifade etti.

Türkmen insanın can güvenliğinin tehlikede olduğunu açıklamasında belirten Salihi,Türkmenleri koruyacak mutlaka bir yasal silahlı gücün oluşturulmasında büyük fayda olduğunu ve Irak hükümetine yaptığı bir çağrıda eskide Türkmen milleti tarafından kurulan Türkmen Kurtuluş Ordusu'nu yeniden kurulmasını istedi.

Yetmişli yıllarında kurulan ve seksenli yıllarına kadar aktif bir rol üslenen Türkmen Kurtuluş Örgütü'nün yeniden canlandırılması ve Türkmenleri koruması gerektiğini ifade eden Salihi, Kürtlerin Peşmerge ve Arapların Sahva gibi güçleri varken Türkmenleri de koruyacak bir yasa gücünün olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Milliyet

Aucun commentaire: