mercredi 26 juin 2013

Türkiye Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu ITC’ye Taziye Mesajı gönderdi


Türkiye Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu ITC’ye Taziye Mesajı gönderdi

26 HAZIRAN 2013


Değerli kardeşlerim,

Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı ve Selahaddin Vilayet Meclisi eski üyesi Ali Haşim Muhtaroğlu ile Selahattin Vali Yardımcısı Ahmet Koca ve oğlunun da dâhil olduğu Türkmen kardeşlerimizin dünkü menfur terör saldırısı neticesinde Hakkın rahmetine kavuşması, birçok kardeşimizin de yaralanması bizi derinden üzmüştür. Vefat eden kardeşlerimiz bir kısmı yakından tanıdığımız çok değerli dostlarımızdı. Acımız büyüktür. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz.

Terör belası tüm dünyada olduğu gibi, Irak’ta da meş’um emelleri için insafsız ve amansız eylemlerle kendini göstermektedir. Bugün Irak’ta, özellikle Türkmen soydaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bölgelerde gerçekleştirilen terör eylemlerinin arkasında da, bu ülkede huzur ve refahın tesisini istemeyen, toplum içine mezhep ve etnik temelde ayrılık tohumları atmaya çalışan karanlık niyetli çevreler olduğu aşikardır. Türkmen soydaşlarımızın ortaya konan bu türlü provokasyonlara kanmayarak, bu hain planları tersyüz edeceğine olan inancım tamdır.

Bugün Iraklı Türkmen kardeşlerimiz, Irak’ın sadık vatandaşları ve ülke içinde kurucu bir unsur olarak anayasal hak ve özgürlüklerine sahip çıkılmasına yönelik barışçıl bir mücadele vermektedir. Iraklı Türkmenler bugüne kadar nice badireler atlatmış, bu ulvi amaç uğrunda nice şehitler vermiş, ama hiç bir zaman yollarından dönmemiştir. 1980 yılında Saddam Hüseyin rejimi tarafından şehit edilen Necdet Koçak, Abdullah Abdurrahman, Rıza Demirci ve Adil Şerif gibi kardeşlerimiz bu bağlamda sembol haline gelen isimlerden sadece birkaçıdır. Ali Haşim ve Ahmet Koca kardeşlerimiz de bu şanlı şehitler silsilesinde yerlerini almışlardır.

Türkmen kardeşlerimiz bugüne kadar maruz kaldıkları her türlü zulme ve güçlüğe rağmen milli bilincini korumasını bilmiş, varlık mücadelesini sonuna kadar yürütmeye olan azmini hiç yitirmemiştir.

Irak’ın, ülkede yaşayan diğer tüm halklarla birlikte Türkmen kardeşlerimizin haklarının da korunduğu, barış içinde, müreffeh ve istikrarlı bir ülke olması en büyük temennimizdir.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı olarak yanınızda olduğumuzu bu acı vesileyle tekrar vurgulamak istiyorum. Dün olduğu gibi bugün de Türkmen soydaşlarımızın haklarının korunması, yaralarının sarılması için elimizden ne gelirse yapmaya hazırız.

Başsağlığı ve acil şifa dileklerimi tekrar iletirken, Iraklı Türkmen soydaşlarımıza da en derin ve içten selamlarımı sunuyorum.”







kerkuk.net

Aucun commentaire: