dimanche 26 avril 2009

ITC, Kuruluşunun 14. Yıldönümünü Kerkük'te Düzenlenen Törenle Kutladı


ITC, Kuruluşunun 14. Yıldönümünü Kerkük'te Düzenlenen Törenle Kutladı


26 Nisan 2009, Pazar.


Irak Türkmen Cephesi(ITC)'nin 14. kuruluş yıldönümü, Irak'ın kuzeyindeki Kerkük kentinde düzenlenen törenle kutlandı. Kutlama etkinlikleri çerçevesinde geçtiğimiz yıl uğradığı saldırıdan sonra tamirat geçiren ITC Başkanlık binası da tekrar hizmete açıldı.

Kerkük Bağdatyolu üzerinde bulunan ITC başkanlık binasında gerçekleştirilen törene ITC Başkanı Sadettin Ergeç, Kerkük Polis Müdürü Turhan Abdurrahman, Havice Bölgesi Arap Meclis Başkanı Ali Hüseyin Salih ile Kürt ve Arap temsilcilerinin yanında çok sayıda davetli katıldı.
Temmuz 2008'de Kerkük'te bir gösteri sırasında meydana gelen patlama nedeniyle başlayan olaylar sonrası ITC Başkanlık binasına saldırı gerçekleşmiş ve bina kısmen kullanılamaz hala gelmişti. Bu nedenle başlatılan onarım çalışmaları ITC'nin 14. kuruluş yıldönümüne denk getirilerek törenle açıldı. Açılış kurdelesi ITC Başkanı Sadettin Ergeç tarafından kesildikten sonra davetlilerle bina gezdirildi.

Başkanlık binasının tekrar hizmete alışmasından duydukları sevincini belirten ITC Kerkük Temsilcisi Erşad Salihi, milletimize yakışır binanın artık hizmete geçtiğini söyledi. El ele verildiği zaman Türkmenlerin varlığının devam edeceğini de ifade eden Salihi, "Türkmenler olarak Kerkük'ün özel bir statüye kavuşmasını istiyoruz. Tek bir yönetim olmalı. Kürt, Arap ve Türkmenler kenti birlikte idare etmeli. Kerkük'ün istikrar ve güveni Irak'ın istikrar ve güveni demektir."

Havice Bölgesi Arap Meclis Başkanı Ali Hüseyin Salih, bu anlamlı gönde Türkmenlere destek olmak amacıyla burada olduklarına dikkat çekti. Salih, kentte etnik ayırım yapmanın kimseye yarar getirmeyeceğini ifade ederek kentte yaşayan herkesin eşit olduğunu ifade etti.
(CHA)

Aucun commentaire: