dimanche 11 janvier 2009

Brüksel'de yüzbinler İsrail'e 'dur' diye ikaz etti..

Yusuf CİNAL

http://www.yenihaber.be/go.php?go=3010f23&do=details&return=last_news&pg=1

Avrupa Birliği´nin ve Belçika´nın başkenti Brüksel´de bir araya gelen yüz bini aşkın insan tek bir yürek olarak İsrail´i kınadı ve masum insanlara karşı kullandığı saldırgan tutumundan vaz geçmesini istedi.Başkent Brüksel´in Güney Tren Garı (Gare du Midi) önünde bir araya gelen büyük kalabalık burada Filistin bayrakları açıp, İsrail, Amerika ve Birleşmiş Milletler aleyhine pankartlar açıp yürüyüşe geçti..

´Katil İsrail, Katil Amerika, Katil Bush, Katil Olmert´ diye slogan atıp, ağıtlar yakan ve Filistinli mazlumları sesi olan yüzbinlerin yürüşüne Belçika´da tüm sivil örgütler destek verdi.

Amerika Devlet Başkanı Georges W . Bush´a fırlatılan ayakkabıların, kanlı bebeklerin ve kanlı elbise ve fotoğrafların taşındığı yürüyüşe başta Belçikalılar olmak üzere Belçika´da yaşayan tüm göçmen toplumlar katıldı.

Yürüyüşe büyük bir destek veren Türk sivil örgütleri içinde BİF( Belçika İslam Federasyonu) başı çekti. BİF Başkanı Zeki Bayraktar en önde pankart açanlar birlikte yürüdü ve İsrail´i kınayan demeçler verdi. Bu vahşetin durması gerektiğini haykırdı.

KALABALIK TOPLANIYOR

Başkent Brüksel´e adeta insan seli aktı. Tepki sel oldu, çığa dönüştü. Bu tepki sesi ise Brüksel sokaklarında büyük yankı uyandırdı. Büyük güvenlik tedbirlerinin alındığı, havadan helikopterlerin görev yaptığı toplantı için 12.00 de insanlar toplanmaya başladı. Yürüyüş kolu ancak saat 14.00 de hareketlendi. Belçika, Türkiye, Filistin ve diğer ülke bayrakları büyük renk cümbüşü oluşturdu. Güzel ama soğuk havada başlayan yürüyüşe anneler, çocuklar, gençler el ele katılıp birlikte İsrail´e tepkilerini gösterdiler ve Uluslararası kurum ve kuruluşların bu vahşete tepkisiz kalmaması gerektiğini dile getirdiler..

TÜRKİYE´YE ÖVGÜ YAĞDI

Özellikle Türk Bayrağı´nın dalgalandığı yürüyüşüy en büyük saygı gören unsuru da Türk Bayrağı oldu. Bazı göstericiler Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan´ın resmi taşıyarak, Türkiye´nin Filistin konusundakı tavrına övgüler yağdırdılar ve diğer ülkelerin tepkisizliğine ise bir anlam veremedekilerini söylediler.Yürüyüşte çekip yapan ve göstericiler ile röportaj yapan Brüksel Gündemi ekibine büyük bir sempati vardı. Bizzat kameramıza teşekkürlerini dile getirenelerin sayısı gerçekten büyüktü.

TÜRKLER EN ÖNDE YER ALDI

Brüksel´de yapılan gösteriye Belçika´da yaşayan türkler en ön saflarda katıldılar. Gençler,anneler ve çocuklar İsrail´e lanetler yağdırdılar ve mazlumların ahının kalmaması için dua ettiler. Tüm gurup ve kümelerin temsilcileri gösteride yer alarak, Müslüman kardeşlerinin yanında olduklarını bir kez daha gösterdiler.Göstericiler arasında yer alan ve İsrail´i kınayan Brüksel-Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse ´ Bu vahşet durmalı. Bu saldırılara Brüksel´den anlamlı bir ve kuvvetli bir mesaj gönderiliyor. İsrail bu sese kulak vermeli ve saldırıları bir an evvel durdurmalı ve hesap vermelidir´derken, Saint- Josse Belediye Meclis üyesi Cevdet Yıldız da;´ Tek kelime ile İsrail´i kınıyorum. Bu şiddet bu akan mazlum kanı durmalıdır´dedi..

Aucun commentaire: