lundi 21 novembre 2011

Arap Baas Partisi Diktatörü Suriye Türkmenlerine yeni bir katliam düzenledi

Arap Baas Partisi Diktatörü



Suriye Türkmenlerine yeni bir katliam düzenledi


Yazam: Sadun KÖPRÜLÜ



Uzun yıllardan beri Suriye Türkmenleri Arap Baas partisi yönetimi diktatör Hafız

Esad Tarafından her türlü baskılara, asimilasyon politikasıyla yok olmaya doğru acı durumları yaşayarak, binlerce Suriyeli Türkmenler işkence, baskı altında şehit düşerek, günümüz kanlı rejimin oğlu Beşar Hafız Esat yönetimi 3500 Milyon Suriye Türkmenlerine karşı babasının her türlü acımasız işkenceyle asimilasyon politikasını sürdürmeye çalışarak, Araplaştırma politikası, asimile yöntemini uygulayarak, çok sayıda Suriye Türkmenleri işkence altında şehit olarak binlerce Türkmenler dikta rejimin uzun yıllardan hapishanesinde yaşamaktadır

ve ön binlerce Suriyeli Türkmenler kendi ana dillerini unutarak Araplaşmışlardır



Suriye Türkmen soydaşlarımız Arap Baas Partisi tarafından her türlü haksızlığa maruz kalmakla, anayasal, kültürel haklarından uzun yıllardan beri günümüze kadar yoksun kalmışlardır, ana dillerinde okumak eğitim görmek, kitap, gazete, dergi yayınlamak yanında, Türkçe bir Televizyon radyo evi, dernek, örgüt kurmak, İnternet site alanında her bir çalışmaları yasaklanmıştır.



Uzun yıllar Suriye’ni yöneten Arap Baas partisi diktatörü Hafız Esad iktidarı bırakmadan ölümünden sonra Arap Baas partisini kıyıcı rejimin oğlu Beşar Esad yürütmektedir.





Türkmenlere karşı tüm baskı asimilasyon politikasını yöneterek, acımasız yüzlerce Türkmenleri idam ederek, uzun yıllar hapishaneye atmıştır,

Bu günlerde dikta rejim Devlet Başkanı Beşar Esad’ın aldığı tüm önlemlere rağmen, Artık milletimize baskı soykırım Düzenleyen diktatörler biran önce yok olmalıdır, düşmelidir.



Beşar Esad’in cezalandırılmasına engel olan İran, Rusya komünist sosyalist rejimler

Şehit kanlarının hesabını bir gün vereceklerdir.

Artık Saddam rejiminin düştüğü gibi Esad rejimi gibi rejimlerde düşmelidir.



Hiçbir hakları olmayan Suriye Türkmenlerin tüm hakları verilerek, zorlukla kanla, canla birden alınmalıdır.



iki gün süren Hafız Rejimi acımadan Türkmen köylerinde Türkmenlere yönelik uygulamış olduğu kanlı katliamda yüzlerce Türkmen şehit olmuştur.

Çok sayıda yaralılar olmuştur.



Dünya birden bu kıyıcı eylemlere katliama sessiz kalmaktadırlar.

Nerde bu insan hakları didikler? Nerde BM Af örgütü? nerde Lahey mahkemesi, nerde Amerika, Avrupa devletleri? Nerede Türkiye, Türk Cumhuriyetleri? Bu katliama sesiz kalmamaları gerekmektedir soydaşlarımız şehit oluyor, idam oluyor, bizinde sesimiz bile çıkmadan, yerimizden bile kımıldamıyoruz Nerde Dünya

Kamuyu? Nerde Türk medyası?

Bu gün Suriye’de yeni katliamda şehit olan Türkmenlerin sayıları yüz binlerce olarak, birçok Suriyeli Türkmenlerde yönetim tarafından kayıp olarak izleri bile bulunmamaktandı, Suriye diktatörü Türkmenlere karşı 1982 yıllarında Hama Türkmenleri Hafız Esad döneminde de on binlerce şehitler vermiştir.



Bugün Suriye’de yaşayan Türkmenlerin durumuna Irak Saddam döneminden hiçbir farkı olmadan acılar, baskılar, işkenceler sürmektedir.



Suriyeli kardeşlerimiz canlarını, kanlarını vererek şehit düşerek, topraklarını, ana yurtlarını Dillerini korumaya sahipsiz olarak

Türkiye’nin ve Türk dünyasının politikasının dış Türklere karşı olması ve onlara destek vererek hakları savunma yanında canlarını dikta Baas Rejiminden korumaları gerekmektedir, ve kendimizden, dilimizden, varlığımızdan, kanımızdan, canımızdan olan tüm dünya Türklerinin yanlarında olarak onlara sahip çıkmak, destek, moral vermeliyiz onları savunmak, en kutsal görevimizdir çünkü Türklük ile yaşamak ölmek bizler için kutsaldır, çok önemlidir.



İki gün süren Suriye Türkmenlerine karşı katliamda

Dikta rejime karşı protestoların 8 ayı aşkın sürmesiyle birçok Suriyeli Türkmenlerin yaşadığı bölgelerde, köylerde katliam sürmektedir rejime bağlı güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu yüzlerce Türkmen şehit düşerek Humus'ta 19 Şam'ın Hareste bölgesinde çok sayıda şehit düşerek Humus’un Hule ilçesinde ve Tıllıf Türkmen köyünde şehit olan Türkmenlerden

1-Mahmut Muhammet Yasin,

2-Muflih Cesim Kasım 3-Halit Kasım, 4-Salah Kasım, 5-Ahmet Halit Hasan,

6-Süleyman Ali Meştan,

7-Muhammet Cuma Karamusa,

8-Mülham Emin Iğır,

9-Vesil Meşten,

10-Ahmet Meşten.

11- Ahmet Kasım Hataylı Semih

12- Ahmet Küçük

13-Abdurrahman

Mahmut Cansız

14-Mehmet İzmirli

15-Zeynel Abdın Hatip

16-Nur Mahmut Read

17-Haç Abulilah Şeyh Maruf şahap

18-Mehmet Şahap

19-Velid İbrahim

Abdülkerim 20-İbrahim İsmail

21-Sümer Huri

22-Mehmet Derviş annesi Resmiye ile birlikte

23-Ahmet Mardinli

24-Yahya Mardinli

25-hasan Antepli

Bunun yanında

Şam Üniversitesi Edebiyat ve Tıp Fakültesinden 12 Türkmen öğrencisi tutuklanmıştır. İnsan Hakları Gözlemcileri vermiş oldukları demeçlere göre günümüze kadar 2 bin 701'i sivil, 880'i güvenlik güçlerinden olarak Suriye genelinde toplam 3 bin 581 kişi yaşamını yitirmiştir.

Ayrıca 53 Türkmen Suriye’nin başka bölgelerinde şehit olmuştur.

Ve çok sayıda Türkmenler Humus Baba Amru Mahallesinde şehit olmuştur.



Şehitlerimize Allah’tan Cennet Rahmet dileriz, yaralarımıza şifa niyaz ederek Türk milletimizin başı sağ olsun.

Aucun commentaire: