dimanche 28 février 2010

Erşat Salihi, Bölgede Halkın Nabzını Yokladı


28 Şubat 2010.

Seçim Propaganda Çalışmaları Çerçevesinde Irak Türkmen Cephesi Kerkük Milletvekili Adayı Erşet Salihi, Kerkük'ün Büyük Pazar Çarşısını, Musalla ve Tisin Bölgesini Ziyaret etti.

Tüm Türkmeneli bölgelerinde olduğu gibi seçim çalışmaları Kerkük'te tüm hızıyla sürüyor. Seçim propaganda çalışmaları çerçevesinde Irak Türkmen Cephesi Kerkük milletvekili adayı Erşet Salihi, Kerkük'ün Tisin bölgesini ziyaret etti. Tisin bölgesindeki Irak Türkmen Cephesi bürosunda yapılan bir panele katılan milletvekili adayı Erşet Salihi, seçimlerle ilgili Tisin halkının bazı önerlerine ve görüşlerine kulak verdi. Seçimlerin Türkmenler için önemli olduğunu dikkat çeken Salihi, tüm Türkmen halkını seçim günü mutlaka sandık başına gitmesi gerektiğinin altını çizdi.

Tisin bölgesinin ardından Irak Türkmen Cephesi Kerkük milletvekili adayı Erşet Salihi, Kerkük'teki büyük Pazar çarşısına gitti büyük Pazar bölgesini ziyaret ederek bölgedeki esnaflar tarafından sevinçle karşılandı. Bölgede esnaflarla görüşen Erşet Salihi, seçim nabzı yokladı bölgedeki Türkmen esnaflarla sohbet eden Irak Türkmen Cephesi Kerkük milletvekili adayı Erşet Salihi, ülkede yapılacak olan parlamento seçimlerinin önemine değinerek 7 Mart günü tüm Türkmenlerin sandık başına gitmelerini istedi. Halkın seçimlerle ilgili görüşlerini dinleyen Salihi, bölgedeki bazı sıkıntıları hakkında esnaflardan bilgi aldı. Sıkıntıların giderilmesi için Türkmenlerin yönetimde söz hakkına sahip almaları gerektiğini belirten Salihi, bunun içinde mutlaka tüm Türkmenlerin seçimlere katılmalarını istedi. Esnaflarda seçimlere katılarak Irak Türkmen Cephesi adaylarına destek olacaklarını bildirdiler.

Erşet Salihi, daha sonra Kerkük'ün Musalla bölgesine giderek seçmen Türkmenlerle görüştü ve seçimlerin önemini anlatı. Musalla bölgesindeki Fazıl Antika kültür merkezini de ziyaret eden Salihi, oradaki yapılan törene katıldı. Milletvekili adayı Erşet Salihi, törende yaptığı konuşmada Türkmenlerin bu seçimin ne kadar önemli olduğunu farkında olmaları gerektiğini belirterek herkesin seçimlere katılması gerektiğini söyledi. Törende hazır bulunan Türkmen vatandaşlarda seçimlere katılarak Irak Türkmen Cephesi adaylarına oy vereceklerini söylediler.


Irak Türkmen Cephesi
Kerkük İl Başkanlığı
Enformasyon Komisyonu


ITC TT
Enformasyon Şb. Tarafından
Türkçeye Çevrilmiştir

Aucun commentaire: