samedi 13 février 2010

Türkmen Cephesi: El-Irakiye Kerkük'ü savunan tek grup



13 Şubat 2010, Cumartesi.



Irak Türkmen Cephesi, Irak parlamento seçimlerine liderliğini İyad Allavi'nin yaptığı el-Irakiye koalisyonu listesinden gireceğini açıkladı.

Kerkük muhabirimiz Özdemir Hürmüzlü'nün bildirdiğine göre Irak Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim propagandalarının başladığını açıklamasından sonra Irak Türkmen Cephesi, düzenlediği törenle seçimlere katılacak adaylarını açıkladı.

Törende bir konuşma yapan Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Sadettin Ergeç, liderliğini geçici hükümetin başbakanı İyad Allavi'nin yaptığı el-Irakiye koalisyonunun, Kerkük'ün Irak'ın toprak birliği içinde kalmasının savunan tek liste olduğunu belirtti ve Türkmen Cephesi'nin de bu sebeple seçimlere el-Irakiye koalisyonu listesinden girmeyi kararlaştırdığını söyledi.

Türkmenleri seçimlere yoğun bir şekilde katılmaya çağıran Ergeç, Irak Türkmen Cephesi'nin Türkmen haklarını savunmaya devam edeceğini ifade etti.

Törende bir konuşma yapan Türkmen Cephesi'nin Kerkük Adayı Erşat Salihi de bu seçimlerin Türkmenlerin siyasi hayatı açısından büyük bir dönüm noktası olacağını söyledi.

YDH

Aucun commentaire: