jeudi 27 décembre 2007

Barzani Yahudi çıktı!

http://bizturkmeniz.com/tr/index.htm

Araştırmacı Tarihçi Yazar Cezmi Yurtsever, Kuzey Irak Kürt Yönetimin Başkanı Mesut Barzani'nin Kürt değil Yahudi asıllı olduğunu ileri sürdü. Osmaniye Cumhuriyet Meydanı'nda "Çukurova'nın Soy Ağacı" adlı sergi açan ve burada aralarında Yaşar Kemal Prof. Dr Murat Belge, Hülya Avşar, Devlet Bahçeli ve Necmettin Erbakan gibi ünlülerin soy ağaçlarını çıkaran Yurtsever'in Mesut Barzani ile ilgili açıklamaları dikkat çekti.

Sergide Mesut Barzani'nde kökenlerine yer veren Tarihçi Cezmi Yurtsever, Osmanlı arşivlerinde yaptığı incelemede Barzani'nin dedesinin Musul'da Yahudi din adamı olduğunu söyledi. Arşivlerde Barzanilerin kökenlerinin Yahudi olduğunun belgelendiğini savunan Yurtsever, "Barzani Kürtlerin temsilcisi olduğunu söylüyor. Ancak kendisi bir kere Kürt değil.
1915'te Türkler K. Irak bölgesinden çekilirken Ermenilerle birlikte Barzaniler de askerlerimizi vurdu." dedi.

Barzani sülalesinin köklerinin 1850'de Musul şehrinde hahamlık yapan Sallum Barzani'ye dayandığını aktaran Yurtsever, Barzani sülalesinin Osmanlı Devleti'nin çöküş sürecinde adının ihanetlerle anıldığını ifade ediyor.

Barzani'lerin 1920'ler İngilizlerle işbirliği yaptığını 1949 yılında Mesut Barzani'nin babası Molla Mustafa Barzani'nin Rus gizli servisi KGB kampında yer aldığını ve Saddam Hüseyin ile güzel diyaloglar kurduğunu belirten Tarihçi Cezmi Yurtsever, 1970'ler sülalenin ABD ile yakınlaşmaya başladığının altını çiziyor.

Kürt halkına hizmet ettiğini her defasında ifade eden Mesut Barzani'nin aslında dış güçler çalıştığını aktaran Yurtsever, "Amacı bölgedeki terör olayları ile Türkiye'yi zayıflatmak. Yani amacı Kürt halkına hizmet emek falan değil. Bugün Türkiye'ye karşı çıkışları da dış güçlerin yönlendirmesiyle yapılıyor." dedi.

Bu arada sergiyi gezen emekli öğretmenlerden Mehmet Erkoçak da, Yurtsever'e Barzani ile açıklamalarında destek verdi.

1966 yılından bu yana Yahudiler üzerine çalışmalar yaptığını belirten Erkoçak, "Barzani Yahudi'dir. Bölgeye Nakşibendî tarikatı aracılığıyla girmiş ve asıl kimliğini gizlemeye çalışmıştır. Bugün ise Kürt'üm diyerek kendini gizliyor ve dış güçlere hizmet ediyor." diye konuştu.

Aucun commentaire: