vendredi 7 mars 2008

Irak Türkleri özgür Basın ve Yayın izlemektedirler


Sadun KÖPRÜLÜ




Irak Türklerinin özgür tanıtım, Enformasyon, Basın Yayın mücadelesi 1990 yılından Erbil Türk şehrinde özgür demokrasini yansıtan, özgür bir enformasyon basın, yayın alanı oluşmuştur. Irak Türkmen Cephesinin, Türkmen partilerinin gazeteleri dergiler, sürekli olarak özgür olarak yayınlanmakla, bunun yanında çok sayıda Türkçe okurlarımız ve Türkmen Televizyonu, Radyosu vermiş olduğumuz Türk şehitlerimizin temiz kanlarıyla özgürcesine açılmıştır.

Her kes bir iletişim, bir birlik içinde olarak milletinizin haklarını, korkmadan çalışarak, yorularak savunmaktaydı. Kürtlerin her türlü baskısına rağmen, güç bizdeydi, birlik, beraberlik, milli mücadele, milli dava bizdeydi.

Saddam düştükten sonra durumlar dahada çok fazla değişmeye başladı. her türlü baskı engellere karşı, vermiş olduğumuz şehitlerle, bugün Türkmenelinde özgürce 24 saat yayın yapan Türkmeneli Radyo uydu Televizyonumuz bulunmaktadır. tüm saldırılara düşmanlara karşı, okullarımız, gazete, dergilerimiz gün ışığına çıkarak yayınlanmaktadır, uzun yıllardan kanlar, canlar vererek özgürce çalışmalarımızı sürdürerek, ölümden korkmadan, milli duygularla dolu milletimizin yararına, şehitlerimizle, tüm köy, ilçe, şehirlerimizle ilgili yazıları yazılarak, yiğit atılgan, kahraman erlerimiz gençlerimiz, yiğit ağabeylerimiz, onurlu korku bilmeyen kardeş bacılarımız, üzerlerine düşün büyük görevleri yerine getirmektedirler. Bunun yanında Şairlerimiz, Edebiyatçı, ses sanatkârlarımız, tarih, siyasi adamlarımız görevlerini, geceli, gündüzlü olarak, Türkmenelinin her yerinde, yerine getirmektedir, bedava olarak karşılık beklemeden, kendilerini paraya satmadan her bir alanda millet için görevlerini başararak önemli verimlerini milletimize sunmaktadırlar.

Basın, yayın, enformasyon, iletişim alanında dünyanın her yerinde, aydın kardeşlerimiz çalışmaları canlarıyla, kanlarıyla sürdürmektedirler. Bülten, gazete, dergi yayınlamaktadırlar. Ayrıca Türkiye ve dünyanın her yerinde, aydın değerli kan kardeşlerimiz, tarafından açılan Türkmen sitelerinin, büyük katkıları milletimiz için bulunmaktadır. Türkmen siyaseti alanında, bu siteler tarihimiz kültürümüzü tüm insanlara yansıtarak ulaştırmaktadır, tanıtmaktadırlar, tüm Avrupa, Amerika, Avusturya, Türkiye’de bulunan kan kardeşlerimizin katkı çalışmaları milletimizin değerini varlığını dünyaya, ve tüm Türk dünyasına yansıtmaktadır, ayrıca Türk kan kardeşlerimiz, Türk milliyetçi, Türkçü yazarlarımız her zaman olduğu gibi milli davamızı güzel yazılarıyla milli konularıyla yanımızda olduklarını tüm dünyaya bildirmektedirler, bu özgür Enformasyon, yayın, basın, iletişim alanında bir daha Türk milletinin büyük bir millet olduğunu tüm milletlere, dünyaya bildirmeye milli davamız, milli Türkçülük davamız canla, kanla, şehitlerimizin yolunda yürüyerek sürdüreceğiz.


http://bizturkmeniz.com/tr/index.htm


Aucun commentaire: