dimanche 4 novembre 2007

ABD askerleri 3 Türkmeni katletti - U.S. soldiers kill 3 Turkmens

Kerkük'ün Hayali Vasit semtinde meydana gelen olayda, aynı aileden Abbas Nejat Mecit (32), Ali Nejat Mecit (28) ve Faris Nejat Mecit (25), işgalci ABD askerlerinin açtığı ateşle hayatını kaybetti.

Kerkuk: US soldiers kill three brothers (Turkmens)in their garden

Kerkuk: Les soldats américains tuent trois frères (turkmènes) dans leur jardin

ABD askerleri 3 Türkmeni katletti
04 Kasım 2007, Pazar

Kerkük'ün Hayali Vasit semtinde meydana gelen olayda, aynı aileden Abbas Nejat Mecit (32), Ali Nejat Mecit (28) ve Faris Nejat Mecit (25), işgalci ABD askerlerinin açtığı ateşle hayatını kaybetti.



ABD askerleri 3 Türkmeni katlettiKerkük'ün Hayali Vasit semtinde meydana gelen olayda, aynı aileden Abbas Nejat Mecit (32), Ali Nejat Mecit (28) ve Faris Nejat Mecit (25), işgalci ABD askerlerinin açtığı ateşle hayatını kaybetti.

Kerkük'te katliam sürüyorABD askerleri, 3 Türkmen kardeşi evlerinin bahçesinde kurşun yağmuruna tutarak öldürdü

Kerkük'te ABD işgal güçlerinin Türkmenlere yönelik vahşeti bitmek bilmiyor. Önceki gün, Kerkük'ün Hayali Vasit semtinde yaşanan olay vahşetin boyutlarını gözler önüne serdi. Aynı aileden üç Türkmen, ABD askerlerinin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi. Önceki gün akşam saatlerinde evlerinin arka bahçesinden bir takım sesler duyan Abbas Nejat Mecit (32), Ali Nejat Mecit (28) ve Faris Nejat Mecit (25), seslerin kaynağını bulmak üzere evden dışarı çıktı. İki kardeş evin çatısına çıkarken, diğeri ise evin çevresini kontrol etti. Bu sırada, evin çevresinde dolaşan ABD askerleri, hiçbir uyarıda bulunmadan üç kardeşe yaylım ateşi açtı.
Nejat Mecit kardeşlerin üçü de açılan ateş sonucu hayatını kaybederken, Hayali Vasit semti yasa boğuldu. Sokaklara çıkan Türkmenler ABD askerlerini protesto etti. Bu arada, katliamın, ABD askerleri tarafından gerçekleştirildiğini civardaki tüm Türkmenlerin gördüğünü söyleyen Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mahmut Kasapoğlu, bu saldırıların bir an önce durdurulmasını istedi.

Yeni Çağ

Aucun commentaire: