dimanche 4 novembre 2007

VIDEO - Brüksel'de 5000 Türk Tek Yürek Oldu!

http://www.belturk.be/go.php?go=30314b1&do=details&return=last_news&pg=1

Belçika´nın başkenti Brüksel´in Avrupa Birliği binalarının bulunduğu meşhur Schuman meydanı bugün Belçika´nın ve Avrupa´nın çeşitli yerlerinden gelmiş yaklaşık 5 bin Türk´ü ağırladı.Brüksel dışından gelenlerin otobüslerle miting alanına geldiği günde, herkes tertip komitesinin de dediği gibi Belçika ve Türk bayrakları ile miting alanını doldurdu.

Geçtiğimiz günlerde Almanya´nın Hannover kentinde yapılan ve 5 bin kişinin katıldığı gösterinin ardından Brüksel´de de yapılan ve kanlı terör örgütü PKK´yı protesto eden mitinge katılım, organizatörleri oldukça memnun etti.Her yaş grubundan insanın alanda hazır bulunduğu gözlenirken özellikle Afrika kökenli birinin en ön sırada Türk bayrağı sallayarak meydanda ki coşkuya katılması herkes tarafından ilgi ile izlendi.

Erkekler kadar kadınlarında ilgi gösterdiği mitinge ailecek gelen pek çok kişi Türk bayrağınının altında tek yumruk oldu. Daha önce kanlı terör örgütü PKK´nın hain uzantılarının da gösterilerini yaptığı meydan, bugün adeta kırmızıya boyandı.

Siyasetçiler meydana akın etti..

Belçika´da çeşitli görevlerde bulunan Türk siyasetçiler, Türk toplumu için böylesine önemli bir günde meydana gelerek yuttaşlarımıza destek verdiler. Hilal Yalçın, Sait Köse, Ergün Top, Duygu Akdemir, Sadık Köksal, İbrahim Dönmez, Fatma Pehlivan, Ahmet Koç ve Şevket Temiz mitingi başından sonuna kadar takip ederken, özellikle Bakan Emir Kır´ın miting alanında olmaması dikkatleri çekti. Beltürk´e şikayetlerini dile getiren vatandaşlarımız ´

Gelmeyenler oy isterken hepsi Türkiye aşığı oluyorlar, ama böyle bir günde bizi yanlız bırakan siyasetçilerimiz de var. Soruyoruz. Neredeler? Bir daha ki seçimde hangi yüzle karşımıza gelecekler´ derken eski senatör Fatma Pehlivan´ ın yuhlanması kafaları karıştırdı.Beltürk´e konuşan vaytandaşlarımız ´Kanlı PKK terörünü lanetliyoruz. Hergün çocuklarımız ölüyor.

Hergün içimiz kan ağlıyor. Bunlara artık fırsat verilmesin. Devletimiz ve ordumuz bu kanı durdursun.´ derken yaşlı bir bayanda ´Benide askere alın. Ben de askere gideceğim´ diyerek tepkisini dile getirdi.

Belçika basını....Olayların hemen ardından tüm medyada son dakika haberi olarak giren miting hakkında ise Belçika basını yine bilindik teraneyi okudu. Le Soir gazetesi internet sitesinde verdiği haberde 5 bin kişilik grubu ´yaklaşık´ 2 bin olarak gösterme çabasına girdi. Her zaman olduğu gibi yanlı ve taraflı haberlerine devam eden gazete PKK´ya da ´Kürdistan için çalışan parti´ diyerek nasıl bir taraf olduğunu gösterdi. DH ise olayların nedenini açıklarken ´Son zamanlarda Irak sınırında olan olayları gösterici grup PKK´ya bağlıyor ´ diyerek kendi görüşünün bu şekilde olmadığını ima etti.

Aucun commentaire: