mercredi 21 novembre 2007

Türkmen şehri Kerkük'ün feryadı - VIDEO

http://www.kerkuk.net/

21 Kasım 2007

Petrol zengini Türkmen kenti Kerkük, ABD işgali sonrası bir korku tüneline dönüştü. Patlamaların ve saldırıların ardı kesilmiyor. Yaklaşan refarandum işleri iyice karıştırdı.


Kaos ve istikrarsızlık Kerkük'ün kaderi oldu. Bir de Kerkük'ün statüsünü belirleyecek refaerandum tarihininin yaklaşması bütün olumsuz tablonunu tuzu biberi heline geldi. Saldırı tehlikesine karşı kentteki tüm resmi daireler parti merkezleri sıkı bir şekilde korunuyor.

Bariyeler kentin olağan dokusu olmuş. Çelik yelekli güvenlikçiler geçit vermiyor. Ancak Türkiye'nin K.Irak'a yönelik sınır ötesi operasyon ihtimaliyle Kerkük'teki gündem de değişti.

Türkmen Cephesi lideri Saadettin Ergeç Kerkük'te geçiçi bir rahatlama olduğunu ancak PKK'nın Türkmenlere yönelik tehditlerinin arttığına işaret etti.

Ergeç Türkiye'nin PKK ile Kerkük sorununu yaqn yana koymaması gerektiğine işaret ediyor.

Türkmen lidere göre referandum yapılma ihtimali çok zayıf. Kerküklülerin gündeminde ise referandum ve sınır ötesi operasyontartışmalarından ziyade yaşam kavgası var.

Kuzey Irak şantiye haline gelirken, Kerkük'e hala bir çivi bile çakılmamış. Yollar çamur ve pislikten geçilmiyor. Elektrik ve temiz içme suyu sorunu had safhada. Dünyanın en zengin petrol rezervlerine sahip kentte fırtına öncesi sessizlik yaşanırken, halk biran önce istikrar ve refaha kavuşmak istiyor.
Haber 7

Aucun commentaire: