vendredi 15 février 2008

Emir İzzettin Hala hapiste !..



Erbil Türkmen Gençleri yayinladıkları bir bildiri ile Barzani yönetimini protesto ettiler10 Şubat 2003’te Kurban Bayramının birinci günü saat: 10.00 sabahleyin, Irak Türkmen Cephesi Güvenlik Dairesi Başkanı Albay EMİR İZZET’in altı arkadaşıyla ve beraberindeki güvenlik koruma görevlileri, Erbil’de Türkmen Cephesi’nin bayram kutlamalarına giderken, KDP asayişi tarafından yolları kesilerek, 100’e yakın Kürt peşmergesinin katılımıyla, halkın ve yabancı basın gazetecilerin gözü önünde, insanlık ve hukuk dışı bir şekilde tutuklayarak, belirsiz bir yere götürmüşlerdir.

10Şubat 2003 tarihinde haksız yere tutuklanan Emir İzzet’in ilk kez 2005’te Erbil Mahkemesi karşısına çıkarılır.
KDP asayişi tarafından hazırlanan sahte belgeler ve sahte suçlamalar, KDP Erbil Mahkemesi bu sahte belgelere dayanarak, Albay Emir İzzet’e ömür boyu (50 yıl) hapis cezası verilmişti.

Biz Erbil Türkmen gençleri olarak Albay Emir İzzet’in 5. yıl dönümü tutuklanması nedeniyle Kuzey Irak yönetimini, özellikle KDP idaresini şiddetle kınıyoruz. Ayrıca Irak Türkmen Cephesi başta olmak üzere Türkmen siyasi partiler, Türkmen Parlamento üyeleri, Türkmen İnsan Hakları Dernekleri, Kerkük Vakfı, Erbil Vakfı, Türkmeneli Vakfı, bütün Türkmen siteleri, Türkmen uydu kanalı ve yurt dışındaki bütün Türkmen Derneklerinden Albay Emir İzzet’i,Kuzey Irak Erbil cezaevinden şartsız ve kayıtsız derhal serbest bırakılması için Irak Hükümeti, Irak Parlamentosu ve Uluslararası İnsan Hakları Örgütü’ne seslendirilmelerini talep ediyoruz.


Saygılar,


Erbil Türkmen Gençleri


internetajans

Aucun commentaire: