lundi 9 juillet 2007

Irak Türkmen Cephesi'nden Türkiye'ye Teşekkür




08 Temmuz 2007, Pazar
Irak Türkmen Cephesi (Itc) Başkanı Sadettin Ergeç'in, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ü Arayarak, Türkiye'nin, Irak'ın Kuzeyinde Dün Düzenlenen Saldırıdan Sonraki Yardımları ve Desteğinden Ötürü Minnet Duygularını İlettiği Öğrenildi.


.
Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Sadettin Ergeç'in, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ü arayarak, Türkiye'nin, Irak'ın kuzeyinde dün düzenlenen saldırıdan sonraki yardımları ve desteğinden ötürü minnet duygularını ilettiği öğrenildi.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Gül de Ergeç ile telefon görüşmesinde, saldırıdan ötürü tekrar geçmiş olsun dileklerini iletti ve Türkiye olarak ellerinden gelen tüm desteği sağlamaya çalışacaklarını söyledi.
Bu arada kaynaklar, Tuzhurmatu'daki saldırıda yaralananların bir kısmını tedavi için Türkiye'ye getirmek üzere bugün öğle saatlerinde Irak'a giden iki ambulans uçağının yurda geliş saatinin henüz belli olmadığını belirttiler.
Türkiye'ye getirilecek yaralıların büyük kısmının GATA'da tedavi edileceğini ifade eden kaynaklar, ihtiyaca göre bazılarının diğer hastanelere sevk edilebileceğini de kaydettiler.
(Anadolu Ajansı)

Aucun commentaire: